Cím:                                   4032 Debrecen Egyetem tér 1.

Telefon/Fax:                        (52) 512-940

Kollégiumi Bizottsági titkár:  Velegi Sándor

Kollégiumi díj:                      I-II. épület: 21 000 Ft (2 ágyas), 33 000 Ft (1 ágyas) III. épület: 16 000 Ft

Férőhelyek száma:              I. épület: 319, II. épület: 288, III. épület: 651 (DE:561, KFRTKF: 90)

Ágyak száma szobánként:   I-II. épület: 1, 2; III. épület: 2X3, 2X2

Oktatási épület távolsága:    főépület mellett.

 

kossuth3.jpgA debreceni Kossuth Lajos Kollégiumok a Debreceni Egyetem főépületének tőszomszédságában, a Nagyerdő szívében helyezkednek el. Néhány perces sétával elérhetőek az Egyetem téri Kampusz oktatási épületei, a belváros pedig villamossal gyorsan és egyszerűen megközelíthető.

A három épületből álló komplexum szorgalmi időszakban diákotthonként szolgál. A Kossuth Lajos Kollégiumokat 2006 – 2007 között újították fel, amelynek üzemeltetését a HUNÉP Hotel Zrt. végzi.

kossuth12.jpgA Kossuth Kollégiumokban egy-, két-, és háromágyas szobák állnak a hallgatók rendelkezésére, amik saját vizes blokkal (mosdó, WC, zuhanyzó) és hűtővel vannak ellátva. Minden szobában internet- és tévécsatlakozás, televízió, 10 programból álló ingyenes kábeltelevízió-programcsomag, egyetemi belső telefon található. Minden folyosón közös konyha biztosítja az egyéni főzési lehetőséget a bentlakók számára.

 

kossuth konyha.jpgA II. épület alagsorában működnek az egyetem alábbi szervezeti egységei: Rektori Hivatal Hallgatói Kapcsolatok Igazgatósága, Hallgatói Szolgáltató Központ, DE Egyetemi HÖK, DE Egyetemi HÖK Hallgatói Sportiroda, BTK HÖK, IK HÖK, TTK HÖK. A III. épületben könyvtár, kávéház, mosoda, fénymásoló, konditerem, szolárium, és szauna működik.

A Kossuth Lajos III. Kollégium épületében Kölcsey Ferenc Református Főiskola, illetve a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói is felvételt nyerhetnek.

A kollégium területén az egész év során az alábbi hagyományos rendezvényeket szervezi meg a Kossuth Lajos Kollégiumok Kulturális Bizottsága: gólyahét, kollégiumi hét, nőnap, Mikulás, utcabál, Influmenza Party, a többi kollégiummal együtt a nagyerdei tortúra.

  Debreceni Egyetem - Tudományegyetemi Karok Kollégiumai
4032 Debrecen, Egyetem Tér 1.
Tel.: +36-52/512-940 Fax: +36-52/329-263