Cím:                                   4027 Debrecen Egyetem sugár út 13.

Telefon/Fax:                        (52) 512-900/77600

Kollégiumi Bizottsági titkár:  Luci Andrea

Kollégiumi díj:                      11 500 Ft

Férőhelyek száma:              186

Ágyak száma szobánként:   2

Oktatási épület távolsága:    15 perc gyalog, vagy 10 perc busszal


Tisza István Kollégium

A Tisza István Kollégium 2003. szeptemberében került a Kollégiumi Igazgatóság kötelékébe. Akkor még Egyetem Sugárúti Kollégiumként ismerték a diákjaink. Tisza István nevét 2005. tavaszán vette fel a kollégium.

 

A Tisza István Kollégium ideális távolságra található mind a város központjától, mind az Egyetemtől. Aki nem szeret tömegközlekedési eszközöket igénybe venni, lehetősége nyílik kerékpárúton keresztül akár 10 perc alatt eljutni az Egyetemre.

 

Az épület három épületszárnyból áll. A kollégiumot a B és C szárny alkotja. Az A szárnyban helyezik el a Márton Áron Szakkollégium hallgatóit. A Márton Áron Szakkollégiumban azon határontúli magyar hallgatók nyerhetnek felvételt, akik miniszteri ösztöndíjban részesülnek.

 

A kollégium koedukált, de a C szárnyban kizárólag lányok laknak. A B szárnyban találhatóak fiú-lány vegyes szintek. A szinteken közös konyha, fürdő és mosóhelyiség van.

Miért is jó a Tisza István Kollégium lakójának lenni?

  • Nyugodt, csendes környezetben való tanulás
  • Kollégiumi könyvtár, amely egész tanévben nyitva tart. A könyvtárban a szakirodalomtól kezdve a heti szórkoztató magazinokon keresztül a közéleti lapokig minden megtalálható.
  • Kulturált szórakozási lehetőség egy családias és összetartó közösséggel.
  • Kollégiumi Bizottság által kínált programok: elsős avató, kollégiumi kirándulás, forraltboros esték, társasjátékozás, mikulásozás, nőnap, kollégiumi napok stb.
  • A kollégiumban lehetőség van kisebb társaságoknak 2011. szeptember 1-től a nyáron kialakított "sörkert"-ben szalonnasütésre, bográcsozásra.
  • Az egyetemi kollégiumok közül kizárólag a Tisza Koliban található egy helyen szauna, konditerem, és uszoda.

Ha valaki egyetemi éveit a Tisza István Kollégiumban tölti el, akkor grantálni tudjuk, hogy J. ügynök szavai jutnak majd eszébe ha vissza emlékszik, vagyis:

"a TIK örök és felejthetetlen"

  Debreceni Egyetem - Tudományegyetemi Karok Kollégiumai
4032 Debrecen, Egyetem Tér 1.
Tel.: +36-52/512-940 Fax: +36-52/329-263