Cím:                                   4034 Debrecen Vámospércsi Út 84.

Telefon/Fax:                        (52) 512-900 / 77596

Kollégiumi Bizottsági Elnök:  Gyetkó István

Kollégiumi díj:                      9.000 Ft/hó

Férőhelyek száma:              240

Ágyak száma szobánként:   3

 

vúk.jpgA Vámospércsi Úti Kollégium jelenlegi formája a posztszocialista munkásszállók hangulatát idézi, de ez a zord álarc azonnal lehullik, miután a 241 kollégista elfoglalja szobáját.

A kollégiumtól a Kassai úti Campuson található karok (IK, KTK, ÁJK) illetve a Műszaki Kar épülete 15 perc alatt közvetlenül megközelíthetők 11-es autóbusszal, az Egyetem téri Campus pedig néhány perces séta után szintén közvetlenül elérhető a 23Y-os autóbusszal 20 perc alatt, ill. 25Y/45 jelzésű autóbusszal a Csokonai színházig, majd villamossal az Egyetem térig.

Kollégiumunk az elmúlt két évben többrészes felújításon esett át, melynek keretében megújult a vizesblokk, a folyosók, a lépcsőház, illetve a könyvtár. A szobák alapfelszereltségűek, a szoba előterében található a mosdókagyló tükörrel, ill. fejenként egy-egy szekrény. Minden szoba 3 ágyas, szobánként 4 db kétrészes polccal, asztalokkal és székekkel.  Szintenként egy konyha (rezsó, mikró), és egy hűtőszoba található (2 szobánként egy hűtővel).

 A kollégiumban - 3 szoba ala

SL272068.JPG

pterületű – Tanulócentrum üzemel, mely helyet ad egy tanulószobának, illetve könyvtár- és számítógépteremnek. A könyvtárban több mint 1200 könyv, számos folyóirat, kölcsönözhető sporteszközök és társasjátékok várják a látogatókat.  A tanulócentrumban 6 gépen korlátlan internet használatra van lehetőség.

Minden szoba rendelkezik egy IP telefonnal, melyen keresztül ingyen lehet beszélgetni a többi kollégium lakóival, valamint az egyetemi mellékek is ingyenesen elérhetők,  illetve ez a mellék otthonról is hívható, viszont ebben az esetben a hívás pénzbe kerül. Kiemelkedő szélessávú internet-szolgáltatást (2 * 34 Megabites mikrohullámú) biztosítunk a lakók számára a szobában is (a szobában csak egy UTP port található, melyet ha több szobalakó szeretne egyszerre használni, akkor azt switch-el tudják megosztani, a szükséges eszközt és kábeleket a kollégistának kell beszerezni).

Az Aulában (Digi) TV-zési lehetőség, beltéri pingpongasztal várja a kollégistákat.

A kollégiumban kollégiumi bizottság működik, amelynek célja, hogy jól érezzétek magatokat a kollégiumban, így a tanév során különféle programokat szerveznek, hogy a kollégium otthonos, baráti légkörét megőrizzék.  Ízelítőül pár program: ismerkedős teaház, elsősava

SL271112.JPG

tó, koli7, kollégiumi kirándulások, VIZIT, mikulási, nőnapi, farsangi, húsvéti buli, kulturális rendezvények, múzeumlátogatás, és még sorolhatnánk. 

 

Út a kollégiumig:

Autóbusz-állomástól:

45-ös busszal vagy 25-ös busszal a "Regionális Képző Központ" megállóig.

 

Vasútállomástól:

37/45H autóbusszal közvetlenül a Regio

nális Képző Központ megállóhelyig.

busz+busz:

10, 32-es busszal az épület előtti megállóból az Autóbusz-állomás megállóig, onnan a fent leírtak szerint, vagy

31-es busszal a "Csokonai színház" megállóig, onnan 45-ös vagy 25-ös busszal a "Regionális Képző Központ" megállóig.

villamos+busz:

(csak 1 villamos van, és csak egy felé közlekedik)

villamossal a Városháza megállóig, onnan gyalog a Csokonai színházig (kb.100 méter),

a Csokonai színházzal szemközti megállóból 45-ös vagy 25-ös busszal a "Regionális Képző Központ" megállóig.

Itt mindenki megtalálja a számára hasznos programot!

  Debreceni Egyetem - Tudományegyetemi Karok Kollégiumai
4032 Debrecen, Egyetem Tér 1.
Tel.: +36-52/512-940 Fax: +36-52/329-263