Cím:                                  4032 Debrecen Nagyerdei krt. 82.

Telefon/Fax:                       (52) 512-900 / 73027

Kollégiumi Bizottsági titkár: Bergl Noémi

Kollégiumi díj:                    10 000 Ft

Férőhelyek száma:             110

Ágyak száma szobánként:  2, illetve 4

Weiner Leó Kollégium nagy múltra tekint vissza. A Központi Egyetemi Campus területén épült, az épületből csodás kilátás nyílik az egyetem főépületére. A tömegközlekedéstől, bolttól, bankoktól, szórakoztató központoktól öt percre található. A kollégium koedukált, bennlakó diákok 60 %-a a gyengébb nemhez tartozik.

A kollégium sajátossága, hogy a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karával egybe épült. Ennek az építési struktúrának a folyománya, hogy az oktatás, és a kollégiumi élet szorosan egymáshoz kapcsolódik.

Elsősorban a Zeneművészeti kar hallgatói kerülnek be a felvételi eljárás során, viszont minden évben akad arra is példa, hogy egy másik karon tanuló hallgató is felvételt nyer a zenészek kollégiumába.

 Az épület összesen kilenc emelet magas. A kollégisták számára negyedik emelettől nyolcadik emeletig lettek lakosztályok kialakítva. A kilencedik emeleten a Friss Rádió folytat munkát, valamint itt található meg a kari HÖK iroda is.

A gyakorlás segítése érdekében néhány szobában pianínót is biztosítunk. Szintenként két WC, és két zuhanyzó található.  A szinteken található a közös konyha, itt biztosítva van a hallgatóknak tűzhely, mikrohullámú,konyhaszekrény ,és minden diáknak biztosítunk saját konyhaszekrényt is. Minden szinten található még mosókonyha.

 A tisztaságról a szobájában mindenki maga gondoskodik,a szükséges eszközöket a kollégium biztosítja, a közös helységek és a folyosó takarítását takarító személyzet végzi.

A kollégium életét a Kollégiumi Bizottság segíti, szintfelelősökkel és a szeniorral együttműködve a komfortos együttélés érdekében.

A Kollégiumi Bizottság évek óta szorosan együttműködik  a kari HÖK-kel , a diákok életét közös szervezéssel grill party-k , teaházak ,végzősbúcsúztatók színesítik.

  Debreceni Egyetem - Tudományegyetemi Karok Kollégiumai
4032 Debrecen, Egyetem Tér 1.
Tel.: +36-52/512-940 Fax: +36-52/329-263